Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ?


Στην εποχή μας ένα θέμα που απασχολεί όλους τους έλληνες είναι η οικονομική κρίση της χώρας μας. Είναι μια μορφή τιμωρίας για το κράτος εξαιτίας των σπαταλών που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Για αυτές τις σπατάλες ευθύνονται τα <<μεγάλα πρόσωπα.>> που είναι υπεύθυνα για το κράτος και κλέβουνε τα χρήματα από τα έσοδα μπροστά μας χωρίς καμία ντροπή. Είναι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση που μας περιβάλλει και για τις συνέπειές της που θα μας υποβάλλουν σε δύσκολες στιγμές. Γίνονται μειώσεις μισθών και αυξήσεις των φόρων, ξένες χώρες διακόπτουν τις επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες που έχουν με την Ελλάδα διότι δεν εμπιστεύονται πλέον την τήρηση των συμφωνιών . Οι περικοπές που γίνονται και που όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται μπορούν να καλύψουν ικανοποιητικά μεγάλο ποσοστό των χρεών της χώρας και όμως μπροστά στα μάτια μας, μας λένε πάλι ψέματα και πάλι θέλουν να κλέψουν. Είναι οι μόνοι στους οποίους δεν θα αγγίξουν οι περικοπές και πάλι δεν είναι ευχαριστημένοι συγχρόνως η Ελλάδα κοντεύει να δηλώσει πτώχευση και γυρνάμε πάλι πίσω το χρόνο στις δραχμές οι οποίες θα επιστρέψουν αργά ή γρήγορα. Ας σημειωθεί ότι το ποσό που χρωστάει η Ελλάδα είναι υπερβολικά υψηλό, και είναι απίστευτο πώς αυτή η μικρή χώρα χρωστάει αυτό το τεράστιο ποσό. Αυτό οφείλεται στο ότι η χώρα μπορεί να είναι μικρή αλλά οι τσέπες των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για όλους μας είναι ευρύχωρες και πρέπει να γεμίσουν.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ!
Μια διευκρίνιση στο σημείο αυτό είναι ότι μέρος των ευθυνών κατέχουμε και εμείς διότι ψηφίσαμε τέτοιου είδους ανθρώπων, υπεύθυνους για την τώρα καταχρεωμένη Ελλάδα. Εμπιστευτήκαμε ανθρώπους που αποκαλύφθηκαν και φάνηκαν τα αληθινά τους πρόσωπα, είναι τέρατα που σιγά σιγά μας καταστρέφουν όλους μας. Αλήθεια θέλω να δω μέχρι πού θα φτάσει το ψέμα και η <<κακοποίηση>> της χώρας από αυτούς τους ανθρώπους, άλλωστε δεν έχουμε άλλα περιθώρια, γιατί όπως προκύπτει η καταστροφή κοντεύει. Δεν σκέφτονται τους ανθρώπους που ζούσαν με έναν ελάχιστα ικανοποιητικά μισθό και έχουν να συντηρήσουν μια οικογένεια. Αυτοί οι άνθρωποι πώς θα ζήσουν? Δεν θα έχουν ούτε καν επιδόματα λόγω του ενός μισθού και θα πραγματοποιηθεί μείωση αυτού. Τι θα κάνουν? Θα βγουν στους δρόμους? Πόσο πρέπει να εξευτελιστούν για να κερδίσουν την δική τους μάχη σε αυτήν την άδικη ζωή? Ή τα σημερινά παιδιά τι γνώμη θα δημιουργήσουν για το αύριο? Για τους ανθρώπους αυτούς που έχουν κατακλέψει ακόμα και τον άνεργο? Πώς θα μπορέσουν να εμπιστευτούν ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή? Γεννήθηκαν είδη μέσα στο ψέμα, στην αδικία και στα χρέη. Θα αντέξουν να σηκώσουν το βάρος αυτό? Ποιος τους ρώτησε αν μπορούν?
ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΕΕΣ!
Οι νέες γενιές θα ζήσουν πιο άδικα από όλους. Στον δημόσιο τομέα θα ακολουθήσουν απολύσεις και στον ιδιωτικό τομέα δεν θα υπάρχει ζήτηση από πελάτες γιατί συνεπώς δεν θα υπάρχουν χρήματα για αντάλλαγμα. Οι νέες γενιές ποιον από τους δύο κατεστραμμένους τομείς να διαλέξουν? Θα διαβάζουν τόσα χρόνια για να περάσουν σε μία αξιοπρεπή σχολή για να την τελειώσουν και να μη βρίσκουν δουλεία, και ξαφνικά να προκύψουν άνεργοι. Αυτοί οι νέοι πώς θα εμπιστευτούν την ζωή για ανοίγματα οικογένειας ή επαγγελματισμού? Θα έρθουν πολύ δύσκολες στιγμές που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ανακεφαλαιώνοντας όλοι οι έλληνες πρέπει να συμμαχήσουμε και να διώξουμε αυτούς τους ανθρώπους που μόνο κακό προκάλεσαν και να βρούμε λύσεις για την δική μας Ελλάδα.
Με εκτίμηση
Κυπιρτίδου Αλεξάνδρα
Μέλος νεολαίας Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ
ΚΟΖΑΝΗΣ